Video goes Viral

| Leestijd: 3 minuten

Hoe kan je video content inzetten binnen jouw organisatie?

We weten allemaal hoe belangrijk video in de online wereld is geworden. Dat is ook niet gek, we kijken nou eenmaal liever een video dan dat we een tekst lezen. Een video spreekt meer en de inhoud blijft langer hangen. Een uitstekend middel om jezelf te laten zien of iets leuks te delen met jouw doelgroep.

Je hebt vast weleens (voor je bedrijf) een bericht gepost. Plaats je dan zomaar iets omdat je het leuk vindt of doe je dit met een doel? Video dient namelijk op social media ingezet te worden met een duidelijk doel. Er zijn verschillende soorten video’s met allemaal een ander doel; bijvoorbeeld een sneakpreview, een kijkje achter de schermen of het geven van tips. Aan de hand van de doelstelling kan de doelgroep bepaald worden. Zorg dat je deze mensen in de eerste 3-5 seconden aanspreekt. Doe je dit niet, dan zal je video niet verder bekeken worden.

Tijd

De duur van een video speelt mee in de beslissing om de video te bekijken. Beperk de tijd daarom tot 30-60 seconden. Als gouden regel geldt; ‘hoe korter, hoe beter’. Maar niet alleen de duur van de video is belangrijk, ook het moment van plaatsen kan een rol spelen in de mate van betrokkenheid. Verstandig is om hierop in te spelen en de video te posten op een moment dat het grootste deel van jouw doelgroep online is.

Tekst

Mensen zijn visueel ingesteld, lange teksten zijn dus niet interessant. Beperk daarom de bijgevoegde tekst tot 40 tot 100 woorden. De tekst dient namelijk de video te ondersteunen en niet andersom.

Een alternatief

Indien je alleen fotomateriaal hebt en je toch een bewegend beeld wilt delen, dan is een diavoorstelling een goed alternatief. Je kan er tekst en muziek in verwerken om het aantrekkelijker te maken voor de kijkers.

Een mooie toevoeging

Op Facebook wordt een video automatisch afgespeeld zonder geluid. Een mooie toevoeging aan een video is ondertiteling. Zo trek je sneller de aandacht en gesproken tekst wordt extra benadrukt. Ook als iets niet goed hoorbaar is kan een ondertiteling ondersteunend werken.

De video uploaden

Facebook en YouTube zijn geen vriendjes, maar concurrenten. Facebook wil niet dat er doorverwezen wordt naar YouTube. Plaats daarom geen link, maar upload zelf een mp4-bestand, oftewel een native video.

Video kan leiden tot conversie

Als laatste kan je ervoor kiezen om de video af te sluiten met een call-to-action. Hierin verwijs je bijvoorbeeld naar een artikel op de website. Zo kan door het plaatsen van een video meer traffic gegenereerd worden naar de website, meer traffic verhoogt de kans op conversie!

 

Wil je een super toffe video laten maken? Neem dan contact met mij op.


Hallo, Ik ben Bogo

Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Heeft u vragen of zijn er misschien onduidelijkheden? 
Ik sta u graag te woord.