Voorkom afhakers op uw website!

| Leestijd: 3 minuten

Hou je nog lang genoeg de aandacht vast van je bezoeker?

Je herkent vast zelf hoe snel je soms afhaakt op een website, zonder dat je überhaupt de tekst inhoudelijk hebt gelezen. Je leest de titel en scant de pagina, vervolgens besluit je direct of je de pagina blijft of deze verlaat.

Online marketing door Park1 - Venlo

Een website maken zonder strategie, is absoluut zonde. Het is van essentieel belang om te beginnen met het in kaart brengen van de doelstellingen en doelgroep. Als je de doelgroep weet kan een strategie ontwikkeld worden om de beoogde doelgroep te bereiken en aan te spreken. Maar hoe val je nou op in de digitale wereld? Juist, door sexy content!

Hoe een bezoeker jouw website leest…

De aandacht die de bezoeker op een website heeft is teruggelopen van 12 seconden in 2000, naar 8 seconden in 2018. Daarnaast wordt 55% van de webpagina’s maar 15 seconden bekeken. Waarvan een gemiddelde bezoeker zo'n 62 woorden per pagina leest. Zorg dus ervoor dat je bij de introductie de aandacht van de bezoeker vasthoudt.

Een bezoeker bekijkt voor 69% de linkerzijde van de pagina en voor 30% de rechterkant. Waarbij 80% van de tijd wordt gespendeerd boven de paginavouw. Bovendien leest een bezoeker maar 20% van de tekst op een gemiddelde pagina. Hoe snel een bezoeker afhaakt, hangt dus niet alleen samen met de inhoud, maar ook de indeling van een pagina.

It’s all about content!

Zorg dus voor een goede, relevante content op de juiste plaats. Begin met een fantastische titel die direct interesse wekt. Zorg voor spetterende fotografie en schrijf boeiende en goed opgebouwde teksten. Maak bijvoorbeeld ook gebruik van andere content, zoals visuals, animaties, stellingen etc. Je moet de lezer grijpen en vasthouden om verder te lezen, kwaliteit boven kwantiteit.

Bron: Emerce, Infographic: zo lezen we online, 14 juli 2018.

 


Hallo, Ik ben Bogo

Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Heeft u vragen of zijn er misschien onduidelijkheden? 
Ik sta u graag te woord.