Zoekmachine adverteren (SEA)

Dankzij "Search Engine Advertising" (SEA) staat u direct bovenaan in Google! Zo verslaat u de concurrentie!

Zoekmachine adverteren (SEA)

Search Engine Advertising (SEA) betekent in het Nederlands zoekmachine adverteren en is een tak van online marketing. Deze vorm van zoekmachine marketing richt zich op de gesponsorde resultaten (meestal bovenaan) in zoekmachines. De essentie van SEA is het bepalen welke zoekwoorden (keywords) relevant zijn en het matchen van een zoekopdracht in een zoekmachine zoals Google, aan een advertentie, welke doorlinkt naar de website van de betreffende adverteerder.

SEA maakt het daarmee mogelijk om tegen betaling vindbaar te zijn binnen zoekmachines. De kosten worden daarbij bepaald middels een veilingsysteem dat bij iedere zoekopdracht in werking wordt gezet. De positie is afhankelijk van een zogenaamde kwaliteitsscore en hoeveel voor een klik geboden wordt. Wij zorgen ervoor dat deze kwaliteitsscore zo hoog mogelijk is, zodat u minder voor uw kliks hoeft te betalen. We bepalen dus zelf hoeveel we per klik willen betalen en hebben de kosten zo zelf in de hand. Maar vooral in een sterk competitieve markt zal relatief veel geboden moeten worden om een goede positie in de zoekresultaten te krijgen om zo voldoende bezoekers naar de website te sturen.

Paid Advertising

SEA is het belangrijkste kanaal binnen Paid Advertising (Betaald Adverteren). Bij Paid Advertising wordt betaald voor het weergeven van advertenties. Vaak wordt per klik betaald (PPC = Pay Per Click), maar er kan ook per 1000 weergaven / impressions (CPM = Cost Per Mille) worden betaald.

Nagenoeg alle organisaties zetten Search Engine Advertising in als onderdeel van hun online marketing mix. Dit komt met name doordat het een pull-marketing kanaal betreft, waardoor de kans op een sale (of iedere andere vorm van conversie) relatief groot is. De gebruikers zijn namelijk actief op zoek naar uw producten of diensten op het moment dat ze uw advertenties zien.

Wilt u meer weten over hoe we u kunnen helpen met Search Engine Advertising, neem dan vrijblijvend contact op met onze SEA-specialisten.


SEA en SEO specialist bij Park1 Online marketing in Venlo
Hallo, Ik ben Bart van Soest

Hoe kan ik u helpen?

SEA en SEO specialist
Vragen? Ik hoor het graag!

Uitgelicht

Opack

Om de juiste doelgroepen te benaderen maken we gebruik van meerdere kanalen om te adverteren. Vaak is een kanaal te smal en een risico voor het rendement.