Marketing automation

Het doel van marketing automation is prospects converteren tot daadwerkelijke klanten. Met automatisering kunt u op het juiste moment, de juiste boodschap naar de juiste persoon sturen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel niet en lees verder! 

Wat is marketing automation?

“Marketing automation is een marketing tactiek die online ingezet kan worden om met prospects en/of klanten te communiceren, met het uiteindelijke doel om de klanten loyaal te krijgen en de prospect tot klant te maken.”

Het is essentieel dat het bericht in kwestie op het juiste moment naar de juiste persoon gecommuniceerd wordt. Hoe beter dit gebeurt, hoe groter de kans is op interactie met de prospects en klanten. Met hulp van marketing automation kunt u prospects door hun customer journey begeleiden, waardoor ze uiteindelijk waardevolle klanten worden.

Begeleid prospects door hun customer journey

Het is essentieel dat het bericht in kwestie op het juiste moment naar de juiste persoon wordt gecommuniceerd. Hoe specifieker dit gebeurt, hoe groter de kans is op interactie met de potentiële klant en huidige klanten. Met hulp van marketing automation kunt u prospects door hun customer journey begeleiden, waardoor ze uiteindelijk waardevolle klanten worden.

De voordelen van marketing automation

Marketing automatisering kent vele voordelen. Park1 heeft ze voor u opgesomd.

Het verhoogt de relevantie voor de doelgroep

Doordat u inzicht krijgt in de fase van de ‘customer journey’ waarin uw leads zich bevinden, kunt u de doelgroep individuele doelgerichte content bieden. Dit kunt u doen door uw content af te stemmen op de informatiebehoefte van de doelgroep. Op deze manier verhoogt u dus de relevantie van uw marketingactiviteiten.

Verbeter de klantrelatie met marketing automation software

Doordat u weet hoe u het beste kunt inspelen op de behoeftes van de lead, kunt u als bedrijf een relatie met hen opbouwen. Door de interactie te personaliseren en te automatiseren wordt een betere klantrelatie gerealiseerd. Bekijk hier de geschikte marketing automation software.

Geeft inzicht in de behoeftes van de doelgroep

Met marketing automation kunt u eenvoudiger nagaan of bepaalde berichten en content zijn aangeslagen bij de doelgroep. U kunt namelijk nagaan welke informatie relevant is en voor welke informatie nog meer behoefte bestaat.

Maakt opschalen makkelijker

Door een beter inzicht in de leads en het betere inzicht in het stadium in de customer journey, kunt u de doelgroep makkelijk opdelen in verschillende (sub)groepen. Dit maakt het eenvoudiger om per groep de relevante content te bieden. Relevantie is namelijk een belangrijk element!

Resulteert in een hoog ROI

Wanneer u marketing automatisering doelbewust inzet, zult u een hoger rendement behalen en dus een hoog ROI (Return On Investment). Dit geeft het rendement van de investering aan.

Verbind uw marketing en sales

Doordat de twee afdelingen bij marketing automatisering samen moeten werken aan een goede relatie met de leads, zullen beide afdelingen elkaar versterken en naar elkaar toe groeien.

De basis van een succesvolle marketing automatisering

Wanneer u als bedrijf gebruik wilt maken van marketing automatisering, is het belangrijk dat er sprake is van een duidelijke doelgroep. Marketing automatisering kan namelijk het beste worden toegepast op een specifieke, benaderbare groep. Daarom is een marketing automation strategie een must!

Meer weten over marketing automation?

Dan bent u bij ons aan het juist adres. Wij zijn een ervaren en professioneel online marketingbureau dat werkt voor ambitieuze en dynamische bedrijven. Door een ervaren, multidisciplinair team bij Park1, bieden wij innovatieve, degelijke en strategisch gewaarborgde oplossingen. Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek.

 

  Mautic uitgelicht
  Mautic is een marketing automation systeem dat inzetbaar is in B2B en B2C. Een groot verschil met vele andere Marketing Automation software is het feit dat Mautic een open source platvorm is, met een zelfde soort filosofie als andere open scource platvormen zoals WordPress of Typo3. Open scource biedt de kracht van een community die dagelijks werkt aan het verbeteren van “hun” product. Feitelijk is het product niet specifiek van één partij. Open souce software is niet gebaseerd op licenties. Mautic is op verschillende niveaus te gebruiken, aangezien het relevantie biedt voor zowel korte formulieren als voor uitgebreide campagnes.

  Mautic is voor zowel de marketingwereld als de saleswereld erg interessant, aangezien het bijzondere functies biedt voor beiden:

  • Mautic biedt alle functies om het maximale uit je leads te halen. Denk hierbij aan website tracking, webformulieren en lead scoring.
  • Mautic kent een eenvoudige, prettige online omgeving die gratis toegankelijk is.
  • Mautic heeft een WordPress-plugin. Hierdoor is het mogelijk om specifieke, relevante plugins te integreren in uw website.
  • Mautic kent een uitgebreide API die het mogelijk maakt om koppeling te maken met ERP en CRM systemen.
  • Mautic kent een actieve community met developers die zorgen voor een basis voor uw bedrijf om te ontwikkelen.

  SEA en SEO specialist bij Park1 Online marketing in Venlo
  Hallo, Ik ben Bart van Soest

  Hoe kan ik u helpen?

  SEA en SEO specialist
  Vragen? Ik hoor het graag!